25.05.2010

Tam Buğday Unu İle Cevizli Ekmek


Yoğun geçen bir haftanın ardından harika bir haftasonu ile tamamladığım haftadan size Sevgili Nilay'ın özel daveti ile katıldığım ve bir o kadar da hayran kaldığım CIVIL CIVIL Cafe'den bahsetmek istiyorum.

 Şehrin içinde ağaçlar ve yeşillikler ile çok iyi kamufle olmuş, sakin, huzur dolu ve bir o kadar da sıcak havası olan nefis bir yer. 
Küçükler için oyun parkı, büyükler için kafe olarak hizmet veren Cıvıl Cıvıl, çocuklara ve bize kaliteli zaman sunuyor. İş toplantıları, aile ve arkadaş toplantıları için de zengin menü ve özel ikramlarıyla hizmet veren
 Cıvıl Cıvıl Türkiye'de ilk defa çocuklu iş toplantısı veya
arkadaş toplantısı düzenlemeye imkan tanıyan bir mekan.
 Biz ilk fırsatta ailece tekrar ziyaret edeceğiz, sizlerinde mutlaka ziyaret etmenizi tavsiye eder, gidilecek yerler listesine eklemeyi unutmamanızı tavsiye ederim;)


 Bugün sizlerle hepimizin evlerinde kolaylıkla yapabileceği, sağlıklı, mis gibi bir ekmek tarifi paylaşmak istiyor ve hemen tarife geçiyorum.
Malzemeler
4,5 Su bardağı Un
1,5 Su bardağı Su
1,5 Yemek kaşığı Şeker
1 Paket Kuru Maya
1 Tatlı kaşığı Tuz
1 Su bardağı ince çekilmiş ceviz

Hazırlanışı
Çukur bir kabın içerisine yarım su bardağı suya 1 yemek kaşığı toz şekeri ve 1 paket kuru mayayı ilave ederek 10 dakika bekletelim, maya 4 katına kadar kabaracağından kabınızın derin olmasına dikkat edin yoksa taşabilir.

Ortasını havuz şeklinde açtımız elenmiş una, 1 bardak su, tuz, maya, ceviz ve kalan yarım kaşık toz şekerini ilave ederek yoğuralım.

Margarin ile yağladığımız kalıbımıza hamurumuzu yerleştirip üzerini nemli bir bez ile örterek mayalanmaya bırakalım. 30-40 derecelik bir ortamda yaklaşık 45 dakika bekletelim.Mayalanan hamurumuz hacminin yaklaşık iki katına çıkacaktır.

 Hamurumuzun üzerine fırça ile süt sürelim ve önceden 220 derecede ısıtılmış fırınımızda 20 dakika pişirdikten sonra ısıyı 200 dereceye düşürüp 15 dakika daha pişirelim.

Afiyet Olsun!

Benhurum'dan tavsiyeler : Hamurumuz ele yapışan yumuşak bir kıvamda olacak bu nedenle endişe etmeyin ve hamura daha fazla un ilave etmeyin.

Pişirme sırasında fırınımızın bir köşesine ısıya dayanıklı bir kaba kaynamış su koyarak ortamı nemlendirmeyi unutmayalım, bu parlak kabuklu olmasına yardımcı olacaktır.

Ratings and Recommendations by outbrain

 
Hosted by Blogger.Designed by Afet Ergüfor onlyBenhurum ©2009-2010. All rights reserved.

Blogger Templates by Bloganol