13.05.2010

Kayısılı Parfe


Merhaba, birkaçgündür aklım tatlılarda fakat iç yakan ağır tatlılardan hep uzağımdır, bu sebeple hem ısınan şu günlerde içimizi ferahlatsın hem de hafif tatlı olarak damağımızda hoş bir lezzet bıraksın diye düşünürken neden bir parfe yapmıyorum ki dedim:)

Tarifime geçmeden önce kayısının faydalarını hatırlatmak isterim;)

Sindirimi düzenler, bağırsakları çalıştırır, kanseri önler, cilde tazelik ve güzellik katar, hücrelerin sıvı dengesinin düzenlenmesinde ve protein üretiminde büyük rol oynayan kayısı, ayrıca derideki sivilceleri de yok eder, cilt yapısında oluşan hasarları onarır, deri dökülmesine ve serbest radikallere karşı etkilidir.

Şifa niyetine...

Malzemeler
2,5  Su bardağı kayısı nektarı,
2 yemek kaşığı toz şeker,
2 yemek kaşığı buğday nişastası,
1,5 yemek kaşığı yumuşak margarin,
4 adet doğal kuru kayısı,
1 pk. vanilin.

Tencerede margarini eritip üzerine nektar, şeker, nişasta ve vanilini ekleyelim. Sürekli karıştırarak koyulaşana dek pişirelim. Kaynadıktan sonra 2 dk. daha kaynatalım ve ocaktan alalım.
Ara ara karıştırarak üzeri kaymaklanmadan ılınmasını sağlayalım. Ilınan parfeleri küçük kaselere pay edip, derin donduruya koyalım ve 40 dakika bekleyelim. Servis tabağına ters çevirip, üzerini küçük kesilmiş kayısılar ile süsleyip, yanında isteğe göre dondurma ile servis edelim;)

Afiyet olsun!

Ratings and Recommendations by outbrain

 
Hosted by Blogger.Designed by Afet Ergüfor onlyBenhurum ©2009-2010. All rights reserved.

Blogger Templates by Bloganol