Oldukça yoğun ve dopdolu bir haftasonunun ardından herkeze mutlu ve harika bir hafta diliyorum.
Bu hafta benim gibi tahıl severler için oldukça faydalı bir tahıl olan Yulaf ile değişik bir kurabiye tarifi paylaşmak istiyorum sizlerle.
Ancak öncesinde Yulafın faydalarını hatırlatmak istiyorum.
* Bol miktarda nişasta içerir,
* B grubu vitaminlerin yanısıra kalsiyum, magnezyum, potasyum, fosfor ve demir mineralleri bakımından da zengindir.
* Sinir sistemi üzerinde olumlu etkileri vardır. Vücuda rahatlık verir. Sinir zayıflığı, stres ve uykusuzluğa iyi gelir.
* Vücudu, kas ve kemikleri güçlendirir. Dişleri korur. Bedensel ve zihinsel yorgunluğu giderir.
* Guatrı önlemeye yardımcı olur.
* Kandaki şeker miktarını ve kolesterolü düşürür.
* Mide ve bağırsak bozukluklarını giderir ve idrar söktürür. Özellikle çocuklarda görülen hazımsızlığa karşı faydalıdır.
* Saçları güçlendirir ve parlaklık verir.
Şifalar olması dileğiyle tarifime geçiyorum:)
Malzemeler
200 gr. yumuşak margarin
2 yumuta sarısı
1/2 su bardağı şeker
1,5 su bardağı yulaf ezmesi
2 su bardağı un
1pk kabartma tozu
1 limon kabuğu rendesi
Tarif : Margarin, yumurta sarıları, şeker, yulaf ezmesi, limon kabuğu rendesi ve kabartma tozu yoğurma kabına alınır üzerine elenerek
un ilave edilir ve yoğurulur.
Ele yapışmayacak bir hamur elde edilince yoğurma kabının kapağı kapatılarak 30 dk. dinlendirilir. Dinlenmiş hamur, unlanmış tezgaha alınarak 1 cm kalınlığında açılır ve yuvarlak kalıp ile kesilir. Üzerlerine yumurta akı sürüldükten sonra iri kıyılmış bademler serpilir. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilen kurabiyeler, 170 derece önceden ısıtılmış fırında
20 dakika pişirilir ve afiyetle yenilir:)
Fırından çıktığında hatta soğduktan sonra bile öyle güzel bir limon kokusu varki bilemezsiniz:)) Biz bu kurabiyeye ailece bayıldık umarım sizde bu kadar faydalı, hafif ve lezzetli kurabiye tarifimi denersiniz;)
Benhurum'dan tavsiye: Limonu rendenin yıldız yüzü ile rendeleyin ki lezzeti hamur ile özleşsin.