13.10.2010

Ağaçlar LG ile Bilet Açtı


Kimilerinin reddi kimilerinin tercihi olabiliyor kimi zaman...  Geçen hafta  benim için de böylesi bir tercih durumu gündeme geldi. Şöyleki; sevgili komşum Aylinim eşi ile katılması gereken bir galaya, eşinin son anda yan çizmesi sonucu ani bir haber ve karar ile bu güzel akşamı yaşamama sebep oldu:) Hava şartlarının tüm olumsuzluğuna rağmen sevgili komşum kardeşim ile oldukça maceralı ve bir o kadar da keyifli bir akşam yaşadık. Hayatın tesadüfi güzelliklerini, ansızın gelen sürprizleri ile yaşanan tatlı anlarını oldum olası sevmişimdir. Aslında merak ediyorum aramızda sevmeyen var mı?
Galadan Sevgili Aylinim ile keyifli bir kare.
Oganizasyona ev sahipliği yapan ve sinemanın; kitleleri bir araya getiren gücüne inanan, gerçekleştirdiği çalışmalarla sinemaya desteğini devam ettiren LG Electronics, bu yıl İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından 9.su düzenlenen Filmekimi”nin sponsorluğunu üstleniyor. 8–14 Ekim tarihleri arasında LG’nin desteğiyle gerçekleşmekte olan Filmekimi, bu yıl da dünyanın önemli festivallerinde gösterilen ve ses getiren ödüllü yapıtlarla usta yönetmenlerin son filmlerini izleyicilerle buluşturmaya devam ediyor.

8 Ekim Cuma akşamı yönetmenliğini, ünlü Amerikalı yönetmen Francis Ford Coppola'nın kızı Sofia Coppola'nın yaptığı film, kendisinin 3. filmi olan Somewhere'i izledik. Oyuncular: Stephen Dorff, Elle Fanning, Chris Pontius, 2010 ABD yapımı. Bu filmi hem yazan hem de yöneten Coppola, Eylül ayında Venedik Film Festivali'nde büyük ödül "Altın Aslan" ı kazandı. Aynı zamanda da 2004' te Lost in Translation ile En İyi Senaryo Oscar' ını da kazanmıştı.

Coppola'nın çocukluk anılarından esinlendiği filmin başrolünde; Blade filminin kötü vampiri Stephen Dorff yer alıyor. Filmde Dorff; kızlar, alkol, arabalar ve hayranlarıyla gününü gün eden, düzensiz ve kayıtsız bir hayat süren Hollywood yıldızı Johnnie Marco'yu canlandırıyor. Johnnie' nin sorumsuzca günübirlik yaşadığı hayatının, 11 yaşındakikızı Cleo'nun beklenmedik ziyaretiyle alt üst oluşunu ve bu ziyaretin ardından bugüne kadar daha önce hiç yargılamadığı hayatını sorgulamasını konu alıyor.

Bir sonraki postumun Cumartesi günümü paylaşacağımı bildirir, sağlıcakla kalmanızı dilerim...

Ratings and Recommendations by outbrain

 
Hosted by Blogger.Designed by Afet Ergüfor onlyBenhurum ©2009-2010. All rights reserved.

Blogger Templates by Bloganol