15.11.2010

Elmalı Tart

Bayram arefensinde olduğumuz bugün; sizlerle tatlı tatlı bayramlaşabilmek için, pekçoğumuzun hayır diyemediği hafif bir lezzet olan Elmalı Tart'ımı paylaşmak istiyorum. Ancak şimdilik fotoğrafları güzel görüşlerinize sunar, meraklıları için tarifin pek yakında geleceğini bildiririm:)

Dilerim hepimiz tüm sevdiklerimiz ile beraber, mutlu, huzurlu ,sağlıklı, neşe içinde ,sohbettlerinizin kahkahalara karışacağı, aşımızın kurulan sofralar ile, dostluğun sevgiyle, hüznün ve yalnızlığın dostanî paylaşımlar ile harmanlanacağı sıcacık cıvıl cıvıl  bir bayram geçiririz:)

Malzemeler
2 su bardağı un
1/2 paket tereyağ (125 gr.)
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı karbonat
1 yumurta

Üzeri için
4 yemek kaşığı şeker
4 elma
1 yemek kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 su bardağı çekilmiş ceviz

Hazırlanışı
Elenmiş un, pudra şekeri tereyağ, karbonat ve yumurtayı bir kapta karıştırıp yoğruralım. Hazırladığımız tart hamurundan mandalina büyüklüğünde bir parça ayıralım ve bunu buzluğa koyalım. Kalan hamurumuzu, tart kalıbı büyüklüğünde açarak yağlanmış kalıbımıza yerleştirelim. Diğer bir tarafta elmaları rendeleyip limon suyu ile karıştıralım ve şeker ilave ederek orta ateşte elmalar suyunu çekene kadar pişirelim. Tarçını ve cevizi ekleyip ocaktan alıp soğumaya bırakalım. Daha sonra tart hamurunun üzerine eşit miktarda yayalım. Daha önce ayırıp buzluğa koyduğumuz  hamurumuzu rendenin kalın kısmı ile rendeleyip elmaların üzerine yayalım ve önceden ısıtılmış 170 derece fırınımızda yaklaşık 30 -35 dakika üzeri pembeleşene kadar pişirelim.

Afiyet olsun.

Hepinize yakın dostluğunuz, sıcacık yorumlarınız hatta mesajlarınız ayrıca herdaim sınırsız sunduğunuz sevginiz için sonsuz teşekkürlerimi sunar, işlerimin yoğunluğu sebebi ile sizleri yeteri kadar ziyaret edemediğimi, bu sebeple de hepinizin affına sığındığımı bilmenizi isterim. Kısmetse bu bayram elimden geldiğince hepinize konuk olacak kaçırdıklarımı da keyifle okuyacağım inşaallah:)

En içten sevgilerimle...

Ratings and Recommendations by outbrain

 
Hosted by Blogger.Designed by Afet Ergüfor onlyBenhurum ©2009-2010. All rights reserved.

Blogger Templates by Bloganol