20.11.2010

Mantar ve Kabaklı Pappardelle Makarna

Benim için oldukça keyifli ve verimli geçen bir tatilin ardından hepinize Merhaba. Bu gün tüm makarna severleri harekete geçirecek nefis bir tarifi paylaşacağım sizlerle. Ancak öncesinde sizlerinde Bayramı ve beraberindeki tatilin mükemmel geçmiş olmasını diliyorum. Ben kelimenin tam anlamıyla bir makarna severimdir bu sebeple de makarnanın her türünü ve tüm çeşitlerini pek çok değişik tarzda pişirir ve büyük bir keyifle yerim:) sizlerinde "bende, bende" dediğinizi duyar gibiyim:) bu sebeple de sözü fazla uzatmadan tarifime geçiyorum.

Malzemeler 
1 paket Pappardelle Makarna
5 adet dilimlenmiş mantar
1 adet jülyen kesilmiş kabak
1/2 paket krema
2 yemek kaşığı zeytinyağı (sebze için)
2 yemek kaşığı zeytinyağı(makarna için)
4-5 dal dereotu
3 dal taze soğan
Tuz ve taze çekilmiş renkli biberler

Hazırlanışı
Pappardelle makarna yaklaşık 2 lt. suda 7 dakika haşlanır ve süzülür. Diğer yandan soğanlar ince ince doğranır ve zeytinyağı ile hafifçe sotelenir.  Ardından mantarlar eklenir ve 1 dk. daha sotelenip kabaklar ilave edilir. Tüm malzeme 1 dk. daha sotelenip krema eklenir. İçerisine tuz ve biber eklenip yaklaşık 2 dk. pişirilip ocağın altı kapatılır. Tencerede 2 kaşık zeytinyağını biraz ısıttıktan sonra içerisine, daha önce süzülen makarna ve bir miktar tuz ilave ederek güzelce karıştırdıktan sonra, sebze harcı ilave edilip hafifçe harmanlanır. Son olarak ince kıyılmış dereotu da ilave edilip yine hafifçe harmanlanıp sıcak olarak servis edilir.
Arzuya göre üzerine taze çekilmiş biber ve kaşar peynir ilave edilerek de servis edilebilir.


Afiyet olsun...

Ratings and Recommendations by outbrain

 
Hosted by Blogger.Designed by Afet Ergüfor onlyBenhurum ©2009-2010. All rights reserved.

Blogger Templates by Bloganol