5.11.2010

Etli Lahana Sarması

Etli Lahana Sarması

Lahananın bol miktarda B, C ve E vitaminleri ile potasyum içermesinin yanında; şeker ve romatizma hastalıkları için de oldukça faydalı olduğunu aynı zamanda da içerdiği bol miktardaki arsenik, kükürt ve vitaminleri ile kanı temizlediğini, cildi güzelleştirdiğini, idrar söktürdüğünü, vücuttaki suyu ve zehirli maddeleri idrarla dışarı attığını biliyormuydunuz? Peki o halde kış aylarının böylesi şifalı sebzesi ile etli sarma yapmaya ne dersiniz?

Hem ben hemde ailem böylesi faydalı sebzenin sarmasını çok seviyoruz. Peki ya siz? Sizde seviyorsanız şifa  niyetine hepberaber bu leziz sarmayı yapmaya ne dersiniz? Eğer cevabınız olumlu ise haydi buyrun tarife....

Malzemeler
Yeteri kadar Lahana
500 gr kıyma
1 orta boy soğan
1 diş sarmısak
3 yemek kaşığı prinç
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1/2 çay bardağı sıvı yağ
4-5 dal dereotu
4-5 dal maydanoz
Tuz
Karabiber
Bir tutam kimyon
İsteğe göre pul biber, isot

Hazırlanışı
Soğan yemeklik doğranır, sarmısak ince kıyılır, prinçler ayıklanıp yıkanır, maydanoz ve dereotu da yıkanıp ince doğranır. Karıştırma kabına kıyma, soğan, sarmısak, prinç, salçalar, yağ, dereotu, maydanoz, tuz ve baharatlar ilave edilerek hepsi güzelce yoğurulur.

Lahananın gövdesinden yapraklar nazikçe ayrılır, yıkanır daha sonda derince bir tencerede su kaynatılarak lahanalar içinde 2 dk. kadar hafifçe haşlanır. Haşlanarak yumuşayan lahanalar asma yaprağı büyüklüğünde kesilir. İçlerine kıyma harcından bir miktar konularak sarılır ve tencereye sıralanır. Harç bitene kadar işleme devam edilir. Sarma işlemi bitince  lahana sarmalarının üzerine bir miktar taze karışık biber öğtülür. Tencere içerisinde bulunan sarmaların yarısına kadar su ilave edilip, üzerine uygun boydaki bir tabak kapatılarak orta ateşte 15 dk, daha sonra kısık ateşte 40 dk. pişirilir. Piştikten sonra üzerindeki kapak alınır ve sıcak servis edilir.

Etli Lahana Sarması
Afiyet olsun...

Ratings and Recommendations by outbrain

 
Hosted by Blogger.Designed by Afet Ergüfor onlyBenhurum ©2009-2010. All rights reserved.

Blogger Templates by Bloganol