10.12.2010

İglo Sebzeleri ile Dalyan Köfte


Bu gün sizlerle paylaşacağım tarifim bizim evde çok sevilen, beğenilen bir tarif olan İglo sebzeleri eşliğinde Dalyan Köfte. Eskiden bu köfteyi annelerimiz içine havuç ve haşlanmış yumurta koyarak yapardı. Ancak İglo'nun muhteşem sebzelerini keşfettiğimden beri içinde başka hiçbir şeyi hayal edemiyorum. Gerçekten Dalyan köftesi İglo ile bir başka anlam ve lezzet kazanıyor. Hazırlaması ve pişirmesi oldukça kolay olan bu lezzeti hem kenidiniz hemde misafirleriniz için hazırlayabilirsiniz. Ayrıca yaklaşan yılbaşı akşamı için de bir alternatif olarak düşünebilirsiniz. Sizlerin de denemesini tavsiye ederek tarife geçmek isterim.

Malzemeler
Köfte için
400 gr kıyma (az yağlı)
1 küçük soğan
4 y.k. rendelenmiş ekmek ya da galeta unu
2 y.k. sıvı yağ
Baharat (kimyon, karabiber, isot, kırmızı biber)
Tuz

İç malzeme
1 paket İglo Steam Fresh (2 dk. buharda pişirin)
*Tüm malzemeyi üzerine taze çekilmiş karabiber ve bir miktar tuz ile lezzetlendirerek harmanlayın.

Üzeri için
Yumurta akı

Sos için
1/2 kutu domates püresi
3 yemek kaşığı pişen köftenin suyu
arzuya  göre biraz çekilmiş renkli biberler ve tuz

Hazırlanışı
Köftelik malzemelerimizin hepsini yoğurma kabına alıp özleşene dek yoğuralım. Daha sonra harcın tamamını rulo şekline getirip iki yağlı kağıt arasında yaklaşık 1 cm kalınlığında açalım. Açtığımız köfte harcının bir kenarına boydan boya uzanacak şekilde İglo sebzelerimizi yerleştirelim. Ardından köftemizi dikkalice rulo haline getirelim. En üstüne de yumurta akı sürüp buzlukta 30 dakika ya da dolapta 1 saat dinlendirelim. Dinlenen köfteyi fırına vermeden önce daha önce altında kalan yağlı kağıda sarıp iki yanınıda kapattıktan sonra 180 derece fırında 30 dakika pişirelim. Süre sonunda köftenin sarılı olduğu kağıdın ağız kısmını açıp üzerinin de kızarabilmesi için 10 dakika daha pişirelim.


Sos tavamıza domates püresini koyup üzerine pişen köftenin suyundan ekleyip biraz da baharat ilave ettikten sonra 2-3 dk. kaynatıp köftemizin üzerine gezdirerek servis edelim.

Afiyet olsun.
Mutlu haftasonları...

Ratings and Recommendations by outbrain

 
Hosted by Blogger.Designed by Afet Ergüfor onlyBenhurum ©2009-2010. All rights reserved.

Blogger Templates by Bloganol