28.01.2011

Cezerye (Havuçlu Tombikler)


Haftanın son günü nihayet anneciğimden iyi bir haber alabildiğim için çok mutluyum:) Bugün biraz gözünü açmış ve bir parçacık yemek yiyebilmiş ayrıca sesini de duyabildim şükürler olsun! Yenilenen tedavisi etkisini göstermeye başlamış:) Ancak henüz durumunda netleşmeyen bazı durumlar mevcut fakat inşallah en kısa zamanda onlarında iyi neticelerini alacağımıza inanıyorum... 

Dualarıyla yanımızda olan tüm dostlarıma bu güzel haberi vermeyi bir borç biliyor, sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Vee bu tatlı haberi bir tatlı tarifim ile perçinlemek istiyorum:)

Malzemeler
5 büyük boy havuç
4/3 pk. petibör bisküvi  
1 su bardağı çekilmiş fındık ve ceviz
1,5 su bardağı şeker
1 pk. vanilin

Üzeri için
Yeteri kadar hindistan cevizi

Hazırlanışı
Yıkanmış, ayıklanmış ve ince rendelenmiş havuçları bir tencereye koyup üzerine şeker ilave edelim. Orta hararetli bir ocakta havuçlar suyunu bırakıp çekene kadar karıştırarak pişirelim.  Ardından ocaktan almadan içine fındık ve ceviz karışımını ilave edip 5-6 dk. daha pişirip ocağı kapatıp, soğumasını bekleyelim. Diğer yanda bisküvileri ufalayıp soğuyan havuç harcına karıştırarak bir cezeryemizi elde edelim. Bu hamur şeklindeki cezeryemizden küçük parçalar kopararak yuvarlayıp, hindistan cevizine bulayıp servis tabağımıza dizelim. Arzu ederseniz sunum kürdanları ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...


Ratings and Recommendations by outbrain

 
Hosted by Blogger.Designed by Afet Ergüfor onlyBenhurum ©2009-2010. All rights reserved.

Blogger Templates by Bloganol