13.02.2011

Patlıcan Yatağında İglo Karides


Sağlıklı olduğu kadar bir o kadar kaliteli ve leziz olan İglo ürünlerini başka hiçbir şeyle kıyaslamak mümkün değil gerçekten. Ayrıca İglo'nun doğal ve  mükemmel lezzetleri ile harikalar yaratmak elimizde. Hızlı ve kolay hazırlanışı mutfakta fazla zaman geçirmek istemeyenler ya da kısa zamanı en etkin şekilde değerlendirmek isteyenler için olukça ideal. Bende yemek yapmayı çok sevmeme rağmen öyle anlar oluyorki mutfağa giresim gelmiyor hatta yemek yemesek ne güzel olur diye düşünüyorum. İşte bu nokta da aklıma ilk gelen İglo oluyor:)  İşte o anlardan biri...

Evde özellikle ben ve oğlum karidese bayılırız ve ne zaman, ne şekilde olursa olsun asla hayır demeyiz. Ancak bir pişirme yöntemi var ki bu benim favorim! Bana göre bu şekilde piştiğinde karides bir başka lezzet kazanıyor. 

Sıradışı lezzetleri denemek isteyenlere mutlak öneriyor ve tarifime geçiyorum. 


Malzemeler
1 adet iri patlıcan veya bostan patlıcan
1/2 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 diş iri sarmısak
5 y.k. zeytinyağı
1/4 limon
Bir tutam tuz

Hazırlanışı
İlk olarak patlıcanı közleyelim. Bu sırada İglo Gurme Karides leri teflon tavaya alalım, orta hararetli ateşte suyunu çekene kadar (tavayı sallayarak, karıştırmadan) pişirelim. Tam suyunu çektiğinde ise 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve minik küpler  şeklinde kestiğimiz 1/2 sarımsağı ilave edip 5 dakika kadar soteleyelim.

Közlenmiş patlıcanın sap kısmı kalacak şekilde kabuklarını soyalım ve oval güveç tabağına yayalım. Üzerine; 1/2 sarımsağı, 3 yemek kaşığı zeytinyağının içine rendeleyip bir tutam tuz ve limon ilave ederek homojenize ettiğimiz sosu gezdirelim. Soslanmış patlıcanın üzerine yağını süzdürdüğümüz karidesler ile İglo Tatlı Taze Mısır ve İglo Bahçe Bezelye leri ekleyelim. En üzerine de rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirip fırınımızın üst resistansını açarak peynirler eriyene kadar fırınlayıp sıcak servis edelim. 

Afiyet olsun...


Ratings and Recommendations by outbrain

 
Hosted by Blogger.Designed by Afet Ergüfor onlyBenhurum ©2009-2010. All rights reserved.

Blogger Templates by Bloganol