18.03.2011

Granül Kahveli Kurabiyeler

Geçtiğimiz haftasonu sevgili Limonlukek arkadaşımın davetine giderken hazırladığım bu kurabiyeler bizim ev halkı tarafından pek beğenilir ve sevilir. Miss gibi kahve kokusu mest eder hepimizi:) Ayrıca gevrek olması da bizim için tercih sebebidir. Davete katılan diğer arkadaşlarımın da onayını alan bu kurabiyeyi denemenizi tavsiye ediyor ve hemen tarifime geçiyorum.
Malzemeler
125 gr tereyağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1/2 pk. kabartma tozu
1 yemek kaşığı granül kahve
1 paket vanilya
3 çay bardağından 2 parmak az un ve ceviz içi
Hazırlanışı
Tereyağını pudra şekeri ile krema kıvamına gelene kadar mikser ile çırpalım. Kahve, vanilya ve kabartma tozunu ilave edip, azar azar unu ekleyerek yoğuralım. Hamurdan parçalar koparıp avucumuzun içinde yuvarlayıp, yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim. Her bir kurabiyenin üzerine ceviz içi yerleştirdikten sonra, önceden  180 derecede ısıttığımız fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirelim. Soğuduktan sonra servis yapabiliriz.
Afiyet Olsun...

****Bundan böyle yeni adresim http://www.benhurum.com/ da sizlerle birlikte olmaya devam edeceğimi tüm değerli takipçilerim ve dostlarıma bildirir, ziyaretlerinizden memnuniyet duyacağımı bilgilerinize sunarım.*****

Ratings and Recommendations by outbrain

 
Hosted by Blogger.Designed by Afet Ergüfor onlyBenhurum ©2009-2010. All rights reserved.

Blogger Templates by Bloganol