Daha önce de belirttiğim gibi burada özel tatlarımı sizlerle paylaşacağım, bu nedenle de yine tarifi bana ait olan Deep Pan Pizza'yı sizlere tanıtmaktan memnuniyet duyuyorum...
Birkaç gündür eşim pizza sayıklıyordu, dün akşamı gözüme kestirdim ve işten gelir gelmez kolları sıvadım,
vee
işte
DEEP PAN PIZZA!
Hamur Malzemeleri
4,5 Su Bardağı Un
1/2 Çay Bardağı Sıvı Yağ
1 Paket Kuru Maya
1 Yemek Kaşığı Şeker
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Su Bardağı Ilık Su
Üzeri İçin
4 Adet Kokteyl Sosis
1 Parmak Sucuk
250 gr. Kaşar Peynir
8 Adet Zeytin
1/2 Beyaz Soğan
1 Adet Domates
3 Adet Sivri Biber
3 Yemek Kaşığı Domates Püresi
Hamurun Yapılışı : İlk olarak Kuru maya yarım bardak ılık su ve şeker ile karıştırılarak mayanması için kenara bırakılır. Un derin bir kaba alınır ortası açılır hazırlanan maya, tuz ve yağ ilave edilir. İçine yavaş yavaş ilave ettiğimiz ılık su ile yumuşak bir hamur elde edilene kadar yoğurulur. Kabımızın ağzı sıkıca kapatılır ve kalınca bir örtüye sarılarak 1 saat mayalanmaya bırakılır.
Hamur mayalanırken diğer tarafta üstü için; malzemeler arzu ettiğimiz şekilde kesilerek hazırlanır.
Mayalanan hamur yağlanan fırın tepsisine güzelce yayılır, üzerine domates püresi sürülür.
Domates püresinin üzerine rendelenen kaşar peyniri heryere eşit dağılacak şekilde konulur. Bundan sonra sucuk, sosis, domates, biber, soğan ve zeytinler ilave edilir.
170 derece fırında 25 dakika pişirilerek afiyetle yenilir...
Benhurum'dan tavsiyeler : **Hamuru hazırlarken hamurun elinize yapışır kıvamda olması sizi korkutmasın buna engel olmak için un ilave etmeyin bırakın yumuşak bir hamur olsun.
** Mayanın etkin olmasını sağlarken mayanız kabaracağından derin bir kaba alın ki taşmasın;)
**Malzemeleri sevdiğiniz türler ile değiştirebilir, hertürlü ekleme ya da çıkarma yapabilirsiniz;)
** Malzemeleri sıralamanın çok fazla önemi yok kaşar peynirden sonrasının sırası tercihinize kalmış ancak kızarmasından hoşlandığınızı en üstte bırakmanızı tavsiye ederim;)