12.04.2010

Zeytinyağlı Taze Fasulye


Hepimize iyi haftalar dileyerek, benim çok sevdiğim sizlerinde Keyifle yiyeceğini düşündüğüm Zeytinyağlı Çalı Fasulye tarifimi sunmak istiyorum.

Benim için Zeytinyalı Yemekler ayrı bir önem taşır o nedenle de itina ile pişirilmesi gerektiğini ve sonucun mükemmel olması gerektiğini düşünürüm, aksi halde keyif alamayacağım için yiyemem. Ayrıca yemiş olmak için yemek hiç bana göre değil. Zevkle yenilen yiyecekler keyif verir, haz verir, yüzümüzde hoş bir tebessüm bırakır.

Malzemeler
1kg Çalı Fasulye
4 Orta Boy Domates
1 Büyük Boy Kuru Soğan
1 Diş Sarmısak
1 Yemek Kaşığı Tuz
1 Yemek Kaşığı Şeker
1/2 Su bardağı Zeytin Yağı


Yapılışı
Çalı Fasülyeler ayıklanır, yıkanır ve boyuna bir kez daha kesilerek ince bir şekle getirildikten sonra tencereye konulur. Daha sonra soğanlar küçük küpler şeklinde doğranarak fasülyenin üzerine konur. Minik kıyılmış sarmısak ilave edilir ve küp küp doğranan domatesler de soğanların üzerine güzelce serpiştirilir.
En üste tuz, şeker ve zeytinyağı ilave edilerek tencerenin kapağı kapatılır. Kısık ateşte kendi suyu ile 40-45 dk. pişmeye bırakılır.

Benhurum'dan Tavsiyeler :  *Bu yemeğin lezzetinin kusursuz olması, kendi suyu ile pişmesinden geliyor, o nedenle eğer fasulye cinsiniz kötü değilse suya hiç ihtiyaç duymayacaktır.

*Yemeğinizin ağzını sık sık açmamanız da önemlidir.


Tebessümle kalın...

Ratings and Recommendations by outbrain

 
Hosted by Blogger.Designed by Afet Ergüfor onlyBenhurum ©2009-2010. All rights reserved.

Blogger Templates by Bloganol