16.04.2010

İGLO ile Hobimle Mutluyum Okulunda Kurs ve Baklava Yufkasında Somon Balığı

Çarşamba akşamı olukça keyifli, boll kahkahalı ve bir o kadar da lezzetliydi.  Hobimle Mutluyum Okulunda İGLO ile Pratik Tarifler kursunda yaptığımız muhteşem lezzetlerden bahsetmeden önce davetinden ötürü Sevgili Tijen'e, sponsorluğundan ötürü Iglo'ya, sevimli ve bir o kadar da sıcacık mutfaklarını bizler ile paylaşan Hobimle Mutluyum Lezzet Okuluna, güleryüzle verdiği güzel bilgiler ve tariflerden ötürü de Şef Hüseyin Kurt'a ve Şef Cengiz Kına'ya sonsuz teşekkür ediyorum. Sevgili Gönül ve Özlem ile beraber katılmış olmak da ayrı bir keyifti doğrusu benim için.
 Kızlarr  süperdiniz.
Özlem, Gönül ve Ben kreplerin başındayken sıcak kanlı ve bir sıcaksever olan Gönül'ün pek bir şikayeti yok fakat Özlem ve ben  krepler ile beraber piştik:D
Serinlemek için de üçlü mix bir fotoğraf çektik:))


Tijenciğim ile İglo Bezelyeli ve Mezgitli Kroket yapıyoruz.
Tijencim ne kadar bol ve bereketli köfte oldular dimi:D 


Bütün kızlar toplandık toplandık yemeklere tad kattık...


İGLO ile Mutlu Kurstan Mutlu kareler...

Bu akşamdan ilk tarifim; benim lezetine, fikrine ve sunumuna  hayran kaldığım "Baklava Yufkasına Sarılı İGLO Açık Deniz Somonu Ve İGLO Prenses Patates" i sunmak istiyorum.


Malzemeler
3 Yaprak Baklava Yufkası
2 Yemek Kaşığı sıvıyağ
1 Ad. Kuru Soğan
2 Y.Kaşığı Tereyağ
1 Çay Bardağı Kırmızı Şarap
Tuz ve Karabiber

Hazırlanışı
Soğanlar piyazlık doğranır, tuz ve şeker eklenerek tereyağ ve sıvı yağ ile tavada birkaç dakika sotelenir, 2-3 kerede olmak üzere, üzerine kırmızı şarap eklenir, her eklemeden sonra şarabın çekmesi gerekir tümüyle koyulaştığı anda ocaktan alınır.
A, B1 ve D vitaminleri içeren İglo Açık Deniz Somonu nun üzerine tuz ve karabiber serpilerek az yağlanmış teflon tavada hafif rengi değişecek şekilde ters yüz edilir. 
3 adet baklavalık yufka kuru bir zemine yayılır, uç kısmına İglo Açık Deniz Somonu konulur, balığın üzerine hazırlanan soğan konulur, yufkanın geri kalan bölümü balığın üzerine pili yapılarak kapanır ve kenarları alta katlanarak yağlanmış fırın tepsisine yerleştirilir. Üzerine tavada eritilmiş tereyağı sürülerek 175 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirilir. İglo Prenses Patates de 175 derece fırında pembeleşene kadar pişirilerek balığın yanında servis edilir.
Afiyet Olsun.















Ratings and Recommendations by outbrain

 
Hosted by Blogger.Designed by Afet Ergüfor onlyBenhurum ©2009-2010. All rights reserved.

Blogger Templates by Bloganol