11.06.2010

Knorr ile MSA da Güzel Bir Cumartesi

Geçen hafta aldığım yeni bir davet ile; 1978’den bu yana Türk sofralarına lezzetli çözümler sunan Knorr’u Cumartesi günü MSA’ da yakından tanıma imkanı buldum. Öncelikle belirtmeliyim ki hakkında bilmediğim önemli detaylar varmış. Mesela ürünlerini hazırlarken, tüm dünyada ve Türkiye’de yüzlerce yıldır bir gelenek haline gelen kurutma yöntemi kullanıyorlarmış. Kurutma işleminin sağladığı koruma sayesinde de Knorr ürünlerine, herhangi bir “koruyucu madde” eklenmesine gerek kalmıyormuş. Böylece ürünlerin hem raf ömrü uzuyor hem de besin değerleri ve vitaminleri korunuyormuş.
Nasıl mı?
• Sebzeler ve baharatlar mevsiminde toplanır, yıkanır ve ayıklanırmış,
• Son derece hijyenik ortamlarda kurutulur, hammaddenin çeşidine göre belirlenmiş uygun sıcaklık ve zaman kombinasyonları kullanılarak kurutma işlemi yapılırmış,
• Kurutulan bu malzemeler küçük parçalar halinde doğranır veya toz haline gelene kadar öğütülürmüş,
• Bu sayede besin değerleri ve vitaminleri de korunuyormuş ayrıca hiçbir koruyucu madde eklenmesine de gerek kalmıyormuş.

Ayrıca Knorr’ un ürünleri ile Şefimiz Mehmet Soykan eşliğinde oldukça lezzetli tarifler hazırladık ki bu tarifleri Knorr’un sitesinde sizde bulabilirsiniz. Hazırlama esnasında sevgili partnerim Aylinim ile oldukça keyifli bir ekip olduk. Ayrıca mutfak düzenimizin de aynı olduğunu fark ettik:) Veee bakın neler yaptık.

Başlangıç olarak "Taze Naneli ve Kuzu Etli Terbiyeli Buğday Çorbası" ve yanında yanında "Bruschetta", ana yemek olarak "Biberli Fırınlanmış Piliç" ile  "Yaban Turplu Patates Püresi"  ve tatlı olarak da "Dondurmalı Sıcak Çikolata Kek" yaptık:) Vee tabi hepsinin de ayrı tatlarına bakıcaz derken akşam yemeğine burun kıvırır olduk:))
Knorr sayesinde hem güldük, hem eğlendik, hemde öğrendik:))
Tüm bunların dışında yine özlediğimiz diğer blog yazarı arkadaşlarımızı da görüp sohbet ederek hasret giderebildik...

Knorr’un bizlere bu güzel günün sonunda sunduğu hediye paketinde birbirinden güzel ve yeni lezzetler vardı bende bunlardan birini hemen denemek istedim.
Knorr’un yeni ürünü Mercimek Köftesi, yapımı oldukça pratik ve bir o kadar da kolay. Özellikle çalışıp zamanla yarışanlar aynı zamanda da klasik Türk lezzetlerinden vazgeçemeyenler için ideal bir ürün. Ben hazırlarken damak zevkime göre acı baharatları ekleyerek tamamladım. Ancak içindeki baharatlar gayet orantılı ve yerinde ayrıca taptaze de nane kokuyor...

Bizlere bu günü yaşama fırsatı veren Knorr ve ekibine, Ünite İletişim’e ve sevgili Şefimiz Mehmet Soykan’a sonsuz teşekkürlerimi sunarım.

Ratings and Recommendations by outbrain

 
Hosted by Blogger.Designed by Afet Ergüfor onlyBenhurum ©2009-2010. All rights reserved.

Blogger Templates by Bloganol