29.07.2010

Algida Çorlu Fabrikasında Büyülü Bir Gün



Geçtiğimiz Cumartesi Algida Çorlu farikasına doğru keyifli bir serüvene katıldık. Sabahın ilk saatlerinde buluşma noktasına ulaşmak için evlerimizden tatlı bir heyecan ile çıktık dünyalar tatlısı bir arkadaşım ile buluşup düştük yollara, daha o an başladık tatlı sohbet ve gülüşmelere sabahın ilk saatleri olmasına aldırış etmeden. Buluşma noktasına kalkış saatinden 40 dk. önce varmıştık bundan istifade ederek Taksim'de sabah çay keyfi yaptıktan sonra hareket zamanı iyice yaklaşmış oladuğundan herkez buluşma noktasına birer ikişer geliyordu ve nihayet kadro tamamlandı. İkinci buluşma noktasına hareketle düştük yollara ilk duraktaki arkadaşlar ile sohbet muhabbet başlamıştı ki ikinci buluşma nokatasına geldik:) Derhal onları da otobüsümüze alıp daha da cıvıl cıvıl muhabbetlere daldık. Berna, Burcu ve Hilal ile  kahkahalarımız tüm otobüsü kuşatıyordu. Hele Berna ahh o şeker Berna yemin ederim kırdı geçirdi bizi:) Çok yaşa sen emi;)



Neyse biz böyle sohbet muhabbet, gülüş, çığırış vardık Carte d'Or un o büyülü fabrikasına. İçeride bizler için itina ile hazırlanmış coffee break'de çay ve kahvelerimizi yudumlayarak ikinci otobüsteki arkadaşlarımızla sohbet etme imkanı bulduk.



Hemen ardından konferans salonuna geçtik burada sevgili Nihan Kayı, Carte d'Or ve fabrika hakkında bizleri bilgilendirerek sorularımızı yanıtladıktan sonra fabrikayı gezmek üzere gruplara ayrıldık.



Üç grup olduk Fıstık, Çilek ve Kakao olarak, biz Fıstıklar olarak ilk sırada yerimizi aldık ve uzun bir koridordan geçip, merdivenlerden indik yönetimden fabrikaya girmeden önce steril olma zamanı gelmişti işte böyle tebdili kıyafetler giyildi:) Behiye'cim de bana yardım ediyor bonemi giymekte:) tekrar teşekkürler tatlım;)



Bu serüvene başlamanın ilk kuralı HİJYEN olmak ,işte burada gördüğümüz gibi kıyafetlerin ardından ellerimize amonyak ile steril ediyoruz aynı anda da üzerinde yürüdüğümüz içinde sert fırçalar bulunan ızgaralı bir bandın üzerinden geçioruzki galoşlu olan ayaklarımız da bu hijyenden nasibini alsın;)




Bu karede ilk olarak raflardan severek ve beğenerek hatta bazen de tutkuyla aldığımız Magnum dondurmalarının yapım aşamasına tanık oluyoruz. Fotoğrafta gördüğünüz tezgah üzeri makineler 4 tane ve herbiri bir sırayı üretiyor, eşzamanlı olarak. Harikulade bir sistem, kesinlikle el değmiyor tamamen otomatik. Hatta ben merakımdan sordum üretim kazanı nerede ve işleyişi nasıl diye? Üretimi yapılacak olan ürünün kodu sisteme girildikten sonra ekranada üretim reçetesi görüntüleniyor, akabinde bu üründen kaç ton üretileceği de sisteme girildikten sonra herşey otomatik olarak çalışmaya başlıyor. Ne harika değilmi:)


Üretim evreleri hakkında bilgileniyoruz.


Magnum dondurmaların yapım aşamalarına hayretle tanık oluyoruz.

Cornettoların paketlenmesi aşamalarından bir kesit.

Maraş Usulü Algidalar doldurma aşamasından paketleme aşamasına koşuyor:)

Maraş Usulu Algida'lar sahnede:)

Cornettoların donmadan önce o muhteşem lezzetlerini tadıyoruz, kocişimde nasıl sabırsızlanmış tadmak için:) tadım sonrası da ben kendimi kaybedip gruptan kopuyorum:)

İşte huzurlarınızda yeni çıkan frambuazlı pasta. Nefis bir lezzet harika bir görsel. Bir an önce raflara gelse de kapsak birer tane;)




Fabrikanın üretiminden hemen çıkışta hem tüm pastaların hemde cornette yenilenilebilen tüm dondurmaların sunumu yapıldı. Ardından da fıstıklı grubumuzun hatıra fotoğrafı çekildi.

Tüm bu büyülü gezinin sonunda bir de muhteşem piknik vardı, herşey mükemmeldi. Canan hanım'a emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum.
Böylece bu keyifli yolculuğun sonuna gelmiştik ancak şunu belirtmek isterimki Algida'nın Çorlu fabrikası hayran olunmayak gibi değil. Gerek hijyene verilen önem, gerek son teknoloji muhteşem makinelerin kullanımı, gerek müşteri odaklı memnuniyet ilkeleri ve gerekse ürün gamı takdire şayan doğrusu.

Algida'nın tüm ürünlerini severek ve beğenerek yerdim şimdi ise hafızamda bıraktığı bu harikulade anı ile müptelası olacağım bir gerçek. 
Gerek Algida Carte d'Or ekibine ve gerekse Excel iletişime sonsuz teşekkürlerimi bir borç bilir bu muhteşem fabrika, ekip ve organizasyon bileşiminde sonsuz takdirlerimi iletmekten onur duyduğumu bildirmek isterim.


Ratings and Recommendations by outbrain

 
Hosted by Blogger.Designed by Afet Ergüfor onlyBenhurum ©2009-2010. All rights reserved.

Blogger Templates by Bloganol