2.08.2010

Enginarlı Sebze Şöleni

 
Hepimize güzel bir haftadan yepyeni ve telif hakkı sadece bana ait olan bir lezzet ile merhaba demek istiyorum:)  Umarım sizlerde dener ve beğenirsiniz zira evdekiler ve tadına bakanlar arasında çok beğenildi:)

Zeytinyağlı yemeklerin benim yemek zevklerim arasında çok özel bir yeri vardır. Aynı zamanda zeytinyağının; kalp sağlığından, şeker hastalığı, sindirim sistemi, gençlik, güzellik ve çocuk sağlığına kadar uzanan faydaları bu yemekleri benim için daha da özel hale getiriyor. 

Diğer yandan zetinyağlı yemeklerin hepsinin kendine özgü lezzetlere sahip olması gerektiğine, bunu da ancak  yağımıza ve pişirme yöntemimize dikkat ederek sağlayabileceğimize inanırım ki bu sebeple asla zeytinyağından   başka bir sıvı yağ kullanmam.

Ayrıca İglo ile tanıştığım günden beri hem sağlıklı hemde harikulade lezzetlere sahip olması sebebiyle vazgeçemediğimi tüm ürünlerinden sonsuz memnun olduğumu da belirtmeden geçemeyeceğim. Eğer hala denemediyseniz İglo Bahçe Bezelyesi ile başlamanızı tavsiye ederim. İşte o zaman ne demek istediğimi daha iyi anlayacak ve diğer lezzetleri keşfetmek için sabırsızlanacaksınız:)

Bu şöleni sizlerinde evinize konuk etmenizi dileyerek tarifime geçiyorum.

Malzemeler
6 adet taze enginar
4 yemek kaşığı İglo Bahçe Bezelyesi
4 yemek kaşığı İglo Soya Fasulyesi
1 orta boy soğan
1 diş sarmısak
Bir tutam tuz

Hazırlanışı
Soğanlar piyazlık doğranır, sarımsak ince ince kıyılır ve zeytinyağı ilave edilerek hafif sotelenir (yaklaşık 3 dk. kadar). Soya fasulyeler sotelenen soğana ilave edilir ve üzerine yarım su bardağı su ilave edilerek 3-5 dk. kadar kısık ateşte pişirilir daha donra enginarlar ile tuz ilave edilir ve yine kısık ateşte 10 dk.pişirildikten sonra  İglo bezelyeler ve  İglo Steamfresh'ler ilave edilir. 10-12 dk. daha pişirildikten sonra sebze şölenimiz kendi halinde soğumaya bırakılır. Servis etmeden önce 2-3 saat beklemesi gerekir ancak daha mükemmel lezzet için ertesi gün yemenizi tavsiye ederim. 

Benhurum'dan tavsiyeler : Sebzeleri doğru sıralama ile pişirmek yemeğinizdeki doğru lezzet ve görünüm için büyük önem taşır. Zeytinyağının dışında başka bir sıvı yağ kullanmamanızı tavsiye ederim.

Sağlık ve Afiyet olsun..



Ratings and Recommendations by outbrain

 
Hosted by Blogger.Designed by Afet Ergüfor onlyBenhurum ©2009-2010. All rights reserved.

Blogger Templates by Bloganol