8.07.2010

Volkanik Kurabiyeler



Böylesi mübarek bir günde sizlerle oldukça güzel ve lezzetli bir kurabiye tarifi paylaşmak istiyorum. Bu kurabiyeyi evde kendimize yapmıştım ancak pek çok kişiye nasip oldu, böylece sadece ev halkı çok beğendi demekten öte tadına bakanlar hayran oldu diyebileceğim:)

Umarım sizlerde dener ve beğenirsiniz.
  
Malzemeler
3,5 su bardağı un
1 pk. yumuşak margarin
1 çaybardağı şeker
1 yumurta
1 çaybardağı ince çekilmiş fındık
4 damla limon ekstresi ya da 1 limon kabuğu rendesi
2 damla vanilin ekstresi ya da 1/2 pk. vanilin
1 paket kabartma tozu
1 fiske tuz
Yeteri kadar vişne reçeli (taneleri kullanılacak)

Hazırlanışı
Yumurta ve margarin mikserle  6-7 dakika çırpılır. Fındık, toz şeker, vanilin ekstresi, elenmiş un, tuz, kabartma tozu, 1 limon kabuğu rendesi eklenir ve yoğurulur. Daha sonra hamur 2 eşit parçaya bölünür, yağlı kağıt arasında merdane ile yaklaşık 4 mm kalınlığında açılır ve 30 dk. dolapta 10 dk. buzlukta bekletilir.  Sertleşen hamurumuz tırtıklı yuvarlak kalıp yardımıyla kesilir ve fırın tepsisine dizilir, böylece kurabiyenin tabanları tek tek hazırlanmış olur. Bu tabanların üzerine bir çay kaşığı vişne reçeli koyulur. Hamurumuzun diğer yarısını da tırlıklı kalıbımız ile kestikten sonra ortalarına bıçak yardımı ile çarpı işareti atılır ve tepsideki kurabiye tabanlarının üzerine itina ile kapatılır. Hazırlanan kurabiyelerin üzerine bir boy küçük kalıp ile bastırarak taban ve üst kurabiyenin yapışması sağlanır ve 175 derece  fırında 20 dakika üzeri kızarana kadar pişirilir.

Afiyet olsun...

Hepimizin mübarek miraç kandili kutlu, duaları kabul olsun. Amin!

Ratings and Recommendations by outbrain

 
Hosted by Blogger.Designed by Afet Ergüfor onlyBenhurum ©2009-2010. All rights reserved.

Blogger Templates by Bloganol