25.08.2010

Pilav Itri


Saraylısından fukarasına yaşlısından gencine büyük bir sever kitlesine sahip olan pilav, bu kez Kotanyının farklı ve leziz baharatlar eşliğinde Kotanyı Baharatlarının düzenlediği etkinlik için hazırladım ve adını "Itırlı (aromatik), güzel koku ile ilgili" anlamından esinlenerek verdim.

Bu özel "Pilav Itri" ile bende katılımcılar arasındayım. Bu güzel etkinlik vesilesi ile pek çok güzel ve özel lezzetleri bir arada bulacağınız kotanyisofrasi.com  adresinde 20 blogger arkadaşlarımız biraradayız. Sizlerde Ramazan ayı boyunca tüm lezzetlere tanık olmak ve hatta bizlere oy vermek isterseniz memnuniyetle  kotanyisofrasi.com adresine bekleriz.

Katılan tüm arkadaşlarıma başarılar ve bol renkli günler dilerim:))

Pilav için:
2 Su bardağı Yasemin Pirinç
2 Su bardağı Su
1,5 yemek kaşığı yumuşak margarin
2   yemekkaşığı sıvı yağ

İç Malzemeler:
200 gr. kuşbaşı et
2 yemek kaşığı sıvı yağ
5 ad. Kakule
4 ad. Kotanyı Karanfil
1 çay kaşığı(silme) toz Kotanyı Tarçın
1 çay kaşığı(silme) Kotanyı Karışık Biber Taneleri
1 yemek kaşığı Kotanyı Deniz Tuzu
1/2 çay kaşığı(silme) Zerdeçal
2 çay kaşığı(silme) Toz Şeker
2 yemek kaşığı file Antep Fıstığı
100 gr. tuzsuz badem
1 yemek kaşığı dolusu Kuş Üzümü
2 yemek kaşığı tatlı mısır
2 yemek kaşığı bahçe bezelye
1 ad. havuç
1/2 çay bardağı su

Hazırlanışı:
Pilav için;
Pirinçler ayıklanır yıkanır ve 30 dk. ılık suda bekletildikten sonra suyu iyice süzülür. Pilav tenceresinde yağlar eritildikten sonra prinçler ilave edilip 5-6 dk. spatula ile nazikçe kavrulur. Üzerine su ve tuz ilave edilir, kaynadığı anda ocak en kısık ayara getirilip pişirilir.

İç malzeme için;
Minik kuşbaşı kesilmiş etler yıkanıp teflon tencereye alınır, ağzı kapatılır. Önce suyunu bırakıp daha sonra çekecektir. suyunu çektiği anda 1 y.k. sıvıyağ ile etlerin kurumamasına özen gösterilerek karamelize edilir ve ocaktan alınır. Havuçlar bezelye taneleri büyüklüğünde küp küp doğranıp bezelye ile hafif haşlanır. Üzümler ayıklanıp ılık suda bekletildikten sonra suyu süzülür.  Bademler ılık suda bekletilip kabukları soyulduktan sonra 1 yemek kaşığı yağda pembeleşene kadar sotelenir, içerisine et, kuş üzümü, mısır, bezelye, havuç, şeker, tuz, file fıstık ve tüm baharatlar eklendikten sonra üzerine yarım çay bardağı su ilave edilip orta hararetli ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.
Hazırlanan iç malzeme ile pilav yine bir spatula yardımı ile nazikçe harmanlanıp sıcak servis edilir.

Afiyet olsun....

Ratings and Recommendations by outbrain

 
Hosted by Blogger.Designed by Afet Ergüfor onlyBenhurum ©2009-2010. All rights reserved.

Blogger Templates by Bloganol