14.09.2010

Beyaz Çikolata Soslu Cheese Cake

Bizim evde tatlı türleri çok sevilir ve sık sık yapılır. Kimi zaman haftaiçi akşamları fakat genellikle haftasonları mutlaka bir veya birkaç tür yapılır. Her nekadar tümünü fotoğraflama imkanı bulamasam da bazılarını kayıt altına alabiliyorum. Bu Cheese Cake'de yine bir haftasonundan. Bu kez biraz farklı olsun istedim ve beyaz çikolata sosu ile bitter çikolata kullandım. Biz çok beğendik umarım sizde dener ve beğenirsiniz. 

Tabanı için :
1 paket bebe bisküvisi
1 bardak ceviz içi
2 yemek kaşığı yumuşak margarin

Üzeri için :
4 yumurta
1 fincan pudra şekeri 
1 paket süzme yoğurt
1 paket labne peyniri
1 paket krem şanti
1 paket beyaz çikolata sosu 
1 paket bitter çikolata

Hazırlanışı : 
Bisküviler robotta un kıvamında ufalanır, içerisine eritilmiş margarin eklenip hamur kıvamına gelene dek yoğurulur. Daha sonra hafif iri çekilmiş cevizler eklenip tümüyle özleşmesi sağlanır ve kelepçeli kalıbın dibine heryeri eşit kalınlıkla olacak biçimde yayılır. Üzerine çatal ile bir kaç delik açıldıktan sonra buzdolabında dinlenmeye bırakılır.

Yumurtaların beyazları ayrılır sarısı ile pudra şekeri çırpılır. İçerisine krem şanti, yoğurt ve labne peyniri de eklendikten sonra prüzsüz bir hal alana dek mikser ile karıştırılır. Son olarak yumurtların beyazı kar beyaz olup köpürene dek çırpılıp bir spatula yardımı ile harcın içine katılır ve nazikçe karıştırılır. Dolaptan aldığımız kek tabanının üzerine tüm malzemeyi güzelce boşaltıp daha önceden 175 derecede ısıtılan fırında üzeri pembeleşene dek pişirilir.

Üzeri için, beyaz çikolata sosu paket üzerindeki tarife göre hazırlanır ve kaymak yapmasına izin vermeden soğutulur. Fırından çıkan Cheese cake de soğuduktan sonra üzerine hazırlanan çikolata sosu dökülür ve dolabta 1 saat bekletilir. Bu sırada bitter çikolata benmari usulü eritilir. Bekleyen Cheese Cake'in üzerine desen yapacak şekilde gezdirilir. 3-4 saat daha dolapta dinlendirilen Cheese Cake artık servise hazırdır. Afiyet olsun.

Bu arada uzun zamandır yoğunluğum sebebi ile sizleri ziyaret edemediğim için hepinizin affına sığınıyor yakında yine bol bol sizlerle olacağımı bildiriyor, hepinize esenlikler diliyorum.

Ratings and Recommendations by outbrain

 
Hosted by Blogger.Designed by Afet Ergüfor onlyBenhurum ©2009-2010. All rights reserved.

Blogger Templates by Bloganol