24.09.2010

Çilekli Pasta

Geçen ay çok sevdiğim iki arkadaşımın doğumgünüydü. Doğumgünü olurda pasta olmazmı? Olur elbet hemde ev yapımı. İlk doğumgünü sevgili komşum kardeşim Aylin'imindi., ikincisi ise sevgili dostum Can'ımındı.  Aylinimizin pastasını sürpriz bir şekilde hemde iş çıkışı Can'ım ile buluşup malzemeleri yoldan toplayıp, özellikle çilek bulmak için iyice bir ter döktükten sonra bizim eve koşup, bir yandan yemek hazırlayıp bir yandan da pasta yaptık. İkinci pastayı da Aylinim ile Hilalimiz için bir gece önceden yine bizim evde bir yandan survivor izleyip bir yandan da kikirdeyerek hazırladık. Bu pastaları hazırlarken müthiş eğlendik, heranı çok keyifliydi. Ayrıca her iki sürpriz pastanın da sahipleri ile karşılaşma anı gerçekten görülmeye değerdi doğrusu:)

Sevdiğim kişilerin yüzlerinde gördüğüm mutluluk ifadeleri beni herzaman iki kat daha fazla mutlu etmiştir oldum olası. Severim mutlu yüzlü dostlar görmeyi. İçten, samimi, doğal olanını. Zorlama ile olmaz , olsa bile hoş olmaz öyle değilmi?

Dilerim hepimizin yüzlerinden tebessüm eksik olmaz.

Malzemeler
10 yemek kaşığı un (kek tabanını kakaolu yapacaksanız 9 y.k. un ve 1 kaşık kakao)
 4 yumurta
1,5 Su bardağı şeker
1/2 su bardağı su
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 pk. kabartma tozu
Üzeri ve içi için 500 gr. çilek
1 bardak file fıstık

Krema
Çilekli Puding (Çilekli Pembiş Pasta İçin)
2,5 Su bardağı Süt (Çilekli Pembiş Pasta İçin)
1 pk. krem şanti
1 s.b. süt
1 ç.b. kıyılmış çilek

Hazırlanışı 
Şeker ve yumurtalar 15 dk. çırpıldıktan sonra un,yağ, kabartma tozu ve su ilave edilip tümü pürüzsüz bir hal alana dek karıştırılır. Kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt serildikten sonra kek içine dökülür ve 160 derecede önceden ısıtılmamış fırında üzeri kızarana dek pişirilip soğutulduktan sonra enine olacak şekilde ortadan ikiye kesilir.
Aylinimin pastası
Çilek pudingli beyaz tabanlı pasta için;
Çilek pudingi 2,5 bardak süt ile pişirilip kaymaklanmasına izin verilmeden soğutulur. Diğer yandan krem şanti 1 bardak soğuk süt ile hazırlanıp yarısından biraz fazlası 1 çay bardağı kıyılmış çilek ile karıştırılıp kekin ilk katına sürülüp üzerine ikinci kat konulur. Ilınmış olan puding, hazırlanan kekin üzerini kapatacak şekilde güzelce sürülür. En üste çilekler dizilir ve bunlarn üzeri kremşanti ile süslenir.
Hilalimin pastası
Kakaolu, kremşantili pasta için;
Krem şanti 1 bardak soğuk süt ile hazırlanıp yarısı 1 çay bardağı kıyılmış çilek ile karıştırılıp kekin ilk katına sürülüp üzerine ikinci kat konulur, kalan yarısı hazırlanan kekin üzerini kapatacak şekilde güzelce sürülür. En üste çilekler dizilir ve yanları file fıstık ile süslenir. 

Afiyet olsun.

Mutlu haftasonları....

Ratings and Recommendations by outbrain

 
Hosted by Blogger.Designed by Afet Ergüfor onlyBenhurum ©2009-2010. All rights reserved.

Blogger Templates by Bloganol