1.10.2010

Etimek Tatlısı

Haftanın son işgününde sizlere çok leziz bir tatlı sunmak istiyor, bu vesile ile tatlı, huzurlu ve mutlu bir haftasonu dilemek istiyorum. Herşeyin gönlümüzce güzelliklerle dolu, yüreğimizi sevdiklerimizin sıcacık sevgilerinin sarmalayacağı, huzur ve coşkunun mix oluşturacağı iki koca gün diliyor ve hemen tarifime geçiyorum. 

Malzemeler
Taban İçin;
1 paket Tuzsuz Etimek

Muhallebi için;
1 lt. süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
2 parça damla sakızı

Şurup için;
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıcak su

Üzeri için;
Krem şanti (koyu kıvamlı hazırlanmalı)
İnce öğütülmüş Antep fıstığı

Hazırlanışı
Un ve nişasta ile sütü pürüzsüz olacak şekilde karıştırdıktan sonra içine damla sakızını ekleyip orta ateşte muhallebi kıvamına gelene dek sürekli karıştıralım. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte yaklaşık 8-10 dk. daha kaynatıp altını kapatalım ve karıştırarak soğutalım. Üzerinin kaymak yapmaması için sürekli karıştırmak çok önemlidir.

Diğer taraftan şekeri bir tavada kısık ateşte karıştırarak karamelize edelim. Tamamen karamel rengini alıp eridiğinde üzerine yavaşça sıcak suyu ilave edip şekerin erimesini sağlayalım.

Dikdörgen bir cam tepsinin tabanına etimekleri dizelim(yaklasık 8 adet), üzerine şurubu döküp etimeklerin tümüyle çekmesini bekleyelim. Ardından ılınmış olan muhallebiyi her yerine eşit biçimde döküp soğuması için dolaba koyalım. Tatlımız soğurken bizde koyu kıvamlı bir krem şanti hazırlayalım(1 paket krem şanti için 1 su bardağı süt).
Son olarak tatlımızın üzerine kremşantiyi heryerine eşit miktarda gelecek şekilde yayalım.
En az 2 saat buzdolabında dinlendirdiğimiz Etimek Tatlımızın üzerini fıstık ile süsleyerek soğuk servis edelim.

Afiyet olsun ve iyi haftasonları...

Ratings and Recommendations by outbrain

 
Hosted by Blogger.Designed by Afet Ergüfor onlyBenhurum ©2009-2010. All rights reserved.

Blogger Templates by Bloganol