29.12.2010

İglo Steam Fresh ve İglo Tatlı Mısır ile Patates Salatası

Sizlerinde bildiği gibi Sevgili Özge'm için düzenlediğimiz Baby Shower Partisinde yer-mekan ve oluşumun yanında bir de ikramlıklar vardı. Bunlar içinde benimde nacizane bir katkım vardı ki o da İglo'nun o muhteşem ürünlerinden biri olan ve benim çok sevdiğim "İglo Steam Fresh" ile hazırladığım Patates Salata'sıydı. Bu gün de sizler ile bu tarifimi paylaşmak istiyorum.

Ayrıca patates salatasından söz etmişken bu salatayı hazırlamanın püf noktasını da belirtmenin, mutfağa yeni giren arkadaşlarımıza ışık tutacağı kanaatindeyim...

Malzemeler
4 büyük boy patates
6 ad. taze soğan
8-10 dal maydanoz
4-5 y.kaşığı İglo Tatlı Mısır
1 ad. kırmızı biber

Sos İçin
1/2 s.b. Zeytinyağı
1/2 limon
1 y.k. nar ekşisi
1 t.k. soya sosu
Tuz

Hazırlanışı
Öncelikle sebze haşlama aparatını tenceremizin içine yerleştirelim ve dibine yeteri kadar su koyalım. Bu aparatın üzerine kabuklarını soyduğumuz patatesleri, dilerseniz bütün dilerseniz salatanıza koyabileceğiniz şekilde küp doğranmış olarak yerleştirelim. Daha sonra orta hararetli ocakta patatesler kıvamına gelene dek(ne çok yumuşak ne de çok diri olmalı) pişirelim. Pişme işlemi bittikten sonra tencerenin kapağını hafif aralanarak soğumaya bırakalım.

İglo Steam Fresh'leri de 5 dakika poşeti ile beraber yine sebze aparatımızın üzerinde buharda pişirelim.  Yıkayıp doğradığımız yeşilliklerimiz, jülyen kestiğimiz kırmızı biberlerimiz ve tatlı mısırlarımız da tamamiyle soğuyan patateslerimize ilave edilir. Ardından sos malzemelerinin tümü homojenize olana dek karıştırılır ve salatamızın üzerine dökülerek tüm malzeme nazikçe harmanlanır.

Afiyet Olsun...

Benhurum'dan tavsiyeler(Püf noktası) : Patatesler bütün de haşlansa, küp küp de haşlansa tümüyle harmonize edilmeden önce tümüyle soğumuş olmasına dikkat edilmeli. Aksi halde patatesler dağılarak salatanızın net bir görüntüye sahip olmamasına sebep olacaktır.


*Ayrıca fotoğrafı çeken sevgili Tijen'ciğime de sonsuz teşekkürlerimi gönderirim;)


Ratings and Recommendations by outbrain

 
Hosted by Blogger.Designed by Afet Ergüfor onlyBenhurum ©2009-2010. All rights reserved.

Blogger Templates by Bloganol