Ballı Baharatlı, Mandalina ve Portakallı Fırında Tavuk |
Mutfakta farklı lezzetler yaratmak beni müthiş keyiflendiriyor. Yeni yıla girerken hazırladığım farklı lezzetlerimden ilki Modevic Pasta olan tarifimden sonra bugün sırada Ballı - Baharatlı Mandalina ve Portakallı Fırında Tavuk var. Tadından ve kokusundan rahatsızlık duyanlara mutlaka tavsiye edebileceğim, gerçekten çok lezzetli bir tarif olduğunu belirtmek isterim. Bu leziz tarifimi de yine sevgili arkadaşım mandalin çıkmazı-Yıldız arkadaşımın Mandalina ve Portakallı Lezzetler etkinliğine gönderiyorum. Birbirinden güzel tariflerin bir araya geldiği nefis bir etkinlik olduğunu da özellikle belirtmeliyim;) Tüm katılımcı arkadadaşların ellerine sağlık.
Malzemeler
1 bütün piliç,
2 yemek kaşığı bal
1 portakal
2 mandalina
1 ç.kaşığı köri
Taze çekilmiş karabiber
Tuz
Kırmızı tane biberler
İç Pilav (tarifi ilerleyen günlerde gelecek)
Hazırlanışı
Öncelikle portakal ve mandalinalar ve tavuk iyice yıkanır. Mandalinanın biri ve portakal kabukları ile yuvarlak dilimlerde kesilir. Dilimlenen mandalina ve portakallar ile tavuk güzelce ovulur ve kapaklı Tupperware Ultra Plus tenceremize konup, kapağı kapatılarak 1-2 saat dinlendirilir. Daha sonra içindeki meyve dilimleri alınıp tavuğun üzerine tüm baharatlar serpilerek ovulur. Önceden hazırlanan iç pilav tavuğun içine doldurulup gıda ipiyle bağlanır.Küçük bir sos tavasında bal ısıtılır ve tavuk üzerine gezdirilir. Tavuğun bir ucuna kabuklarını soyduğumuz bir mandalinayı diğer ucuna da portakal dilimini koyup, en üste de tane kırmızı biberler serperek önceden 180 derece ısıtılmış fırında Tupperware Ultra Plus tenceremizin ağzı kapalı bir şekilde iyice kızarana dek pişirilir. Eğer bu tencereye sahip değilseniz fırın poşeti de kullanabilirsiniz ya da benimle irtibata geçebilirsiniz:)
Ballı Baharatlı, Mandalina ve Portakallı Fırında Tavuk |
Sıcak servis edilerek afiyetle yenir...