Lezzeti, tazeliği ve güvenilirliği ile tanıdığımız İglo ailesinin yeni üyelerinden "Akdeniz Levreği" ile bende sizler için yeni bir tarif hazırladım. İglo'nun bu yeni ve bir o kadar leziz olan ürününü mutlaka tatmanızı tavsiye ederim. Zira "Akdeniz Levreğini" paket içerisindeki poşetinde saf zeytinyağı, defne yaprağı ve limondan aldığı enfes lezzeti ile kaynar suda sadece 14 dakikada pişirmek mümkün. Pratik olduğu kadar bir o kadar leziz olan "Akdeniz Levreğini" tadan balıkseverler ne demek istediğimi çok daha iyi anlayacaklar:)
Atıştırmalık aperatifler ya da meze olarak rahatlıkla tüketebileceğimiz bu hafif lezzeti denemenizi umut ediyor ve hemen tarifime geçiyorum.
Malzemeler
Kırmızı biber
Turuncu dolma biberi
Yeşil dolma biberi
Kırmızı soğan
Tane renkli biberler (taze çekilmiş)
Tuz
Sos için
3 yemek kaşığı zeytin yağı
bir tutam tuz
1/4 limon
1/4 ç.k. sarmısak tozu
Hazırlanışı
İglo Akdeniz Levreği üzerindeki tarife göre '14 dk. kaynar suda' pişirilir, üzerlerindeki deri ince uçlu bir bıcak yardımı ile nazikçe alınır ve blender'a konulur. Balığın poşet içerisindeki sosu, taze çekilmiş renkli tane biberler, biraz tuz ilave edildikten sonra iyice çekilir. Diğer tarafta kırmızı, turuncu ve yeşil biberler oldukça minik küpler şeklinde doğranır. Çukurca bir kapta balık ve biberler güzelce harmanlanır ve bir tatlı kaşığı yardımı ile küçük toplar şeklinde, halka kesilmiş kırmızı soğanların üzerlerine yerleştirilir. Sos malzemelerinin tümü özleşene dek karıştırılır ve "Renkli Levrek Toplarımızın" üzerlerine gezdirdikten sonra servis edilir.
Afiyet olsun...
Turuncu dolma biberi
Yeşil dolma biberi
Kırmızı soğan
Tane renkli biberler (taze çekilmiş)
Tuz
Sos için
3 yemek kaşığı zeytin yağı
bir tutam tuz
1/4 limon
1/4 ç.k. sarmısak tozu
Hazırlanışı
İglo Akdeniz Levreği üzerindeki tarife göre '14 dk. kaynar suda' pişirilir, üzerlerindeki deri ince uçlu bir bıcak yardımı ile nazikçe alınır ve blender'a konulur. Balığın poşet içerisindeki sosu, taze çekilmiş renkli tane biberler, biraz tuz ilave edildikten sonra iyice çekilir. Diğer tarafta kırmızı, turuncu ve yeşil biberler oldukça minik küpler şeklinde doğranır. Çukurca bir kapta balık ve biberler güzelce harmanlanır ve bir tatlı kaşığı yardımı ile küçük toplar şeklinde, halka kesilmiş kırmızı soğanların üzerlerine yerleştirilir. Sos malzemelerinin tümü özleşene dek karıştırılır ve "Renkli Levrek Toplarımızın" üzerlerine gezdirdikten sonra servis edilir.
Afiyet olsun...